home
contact
promo

Drenthe
Limburg

Sauerland
-130 km van Nederland-

-
Sauerland is een fascinerend landschap waarin zich beboste bergen en hoogten afwisselen met idyllische weidedalen, doortrokken met kristalheldere beekjes en rivieren. Deze afwisseling kenmerkt het bijzondere landschapsbeeld van Sauerland en biedt talrijke mogelijkheden om het jachtige leven van alledag een paar dagen te ontvluchten. Skipistes Sauerland:
http://www.wintersport-arena.de


Sauerland doet zijn bijnaam 'het land van de 1000 bergen' eer aan, met de Langenberg (840 m) als hoogste top. Het Rothaangebirge, waar de rivieren de Ruhr, Eder, de Lahn en de Sieg hun oorsprong vinden, wisselt zijn bergtoppen af met prachtige dalen, glooiende bossen en imposante stuwmeren. Prachtige wandelroutes, fietspaden en mountainbike-routes zijn uitgestippeld.
-

Aan de Bigge-, Diemel-, Henne-, Lister-, Möhne- en de Sorpesee kunt u veel meer doen dan alleen zwemmen en zonnen. Surfen, rondvaarten, zeilen en kanovaren zijn slechts een paar voorbeelden van de watersport-mogelijkheden.
-

Zoals in alle delen van Duitsland zijn ook de kastelen in Sauerland een bezoekje waar, ook kasteel Altena.
-

In Sauerland zijn 21 skipistes, waaronder 7 'zwarte' pistes. Met 150 liften, over 100 km pistes en afdalingen tot 2 km lengte (hellingen tot 30 %) is Sauerland een zeer interessant skigebied voor jong en oud. Zie de plattegrond onderaan deze pagina (X=skipiste) voor de locatie van de pistes.
Link skigebieden Sauerland:
http://www.wintersport-arena.de
-


Grotten en 'Bergwerke'


Honderden musea


Brouwerijen en bergkaasboerderijen

-


Panoramapark Oberhundem


Fort Fun Abenteurland


Geopark Waldeck-Frankenberg

-


Indoor en outdoor zwemmen.


1.700 km fietsroutes door Sauerland


Kletterparken en Hochseilgarten.

-

Alle informatie, ook over de prachtige steden van Sauerland kunt u vinden op:
http://www.sauerland.com


Sauerland is bijzonder door een schril contrast aan landschappen. Steden met mooie centra liggen in de dalen, vaak aan rivieren, omringd door een schoonheid aan natuur. Link skigebieden: http://www.wintersport-arena.de